Notícies

Andorra és un dels països més segurs del món

Andorra està entre els països més segurs del món, segons el Travel Risk Map. El Principat es troba en el mateix nivell que Islàndia, Noruega, Finlàndia, Dinamarca, Suïssa, Luxemburg i Eslovènia. Tots ells assoleixen els màxims nivells de seguretat en els tres criteris en què es basa el treball. Es tracta d’un mapa interactiu, creat per experts en risc, que fa una classificació dels països segons tres criteris: el mèdic, la seguretat, i la seguretat viària. Per les dues primeres categories, els països estan ubicats segons una escala amb cinc nivells, mentre que la seguretat viària està dividida en quatre basats en la taxa de mortalitat per 100.000 persones.

Així, en tots aquests països, inclòs Andorra, el perill segons la seguretat és valorat com a insignificant, els riscos sanitaris són considerats com a febles i hi ha menys de 10 morts a les carreteres per a cada 100.000 habitants.

A l’altra banda, els països més perillosos del món de cara al 2020 són Líbia, Somàlia, Sudan del Sud i la República Centreafricana, tots ells a l’Àfrica. Tan sols aquests quatre països van assolir la puntuació més baixa en cada categoria: els riscos sanitaris van ser qualificats com a molt elevats, els riscos per viatjar com a extrems, i es van comptabilitzar més de 25 morts per 100.000 habitants a la carretera.

Aquest mapa ha estat elaborat per International SOS, una societat de Singapur que proposa a les empreses solucions de seguretat o d’accés a les cures.

El Travel Risk Map es va publicar amb l’enquesta Business Resilience Trend Watch d’Ipsos Mori, que va entrevistar més de 1.300 responsables del sector dels viatges. Al voltant del 51% dels enquestats creien que els riscos en la salut i la seguretat van créixer durant el darrer any, mentre que el 47% van anticipar que els riscos s’incrementaran l’any que ve.

 

Font: Bondia.ad