Notícies

Els comuns no rebaixaran l’impost sobre transmissions patrimonials com recomanava el Govern

Els comuns no rebaixaran l’impost sobre transmissions patrimonials, almenys de forma immediata, com recomana la llei de mesures urgents per incentivar el lloguer d’habitatges. El text apuntava aquesta mesura en la venda d’aquells habitatges que es destinin a lloguer residencial.

Els comuns han acordar no rebaixar l’ITP, al·legant que no existeixen indicis que la mesura afavoreixi l’aparició de nous habitatges de lloguer.

Com a mínim no ho faran a curt termini. Era una de les recomanacions de la llei de mesures urgents relatives al lloguer d’habitatges, que deixa la porta oberta a aplicar rebaixes de l’ITP en la compra d’habitatges que es destinin a lloguer residencial.

En tot cas, és una decisió temporal dels comuns, que podria variar. El portaveu de la reunió de cònsols i cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, defensa que quan es fa una compravenda ignoren a què es destinarà.

En qualsevol cas considera que les mesures recollides en la llei poden ajudar a la reactivació del mercat de lloguer.

Actualment l’impost comunal sobre la compravenda és del 3%. Durant la reunió de cònsols també s’ha donat llibertat a cada comú per aplicar ajornaments dels fraccionaments per cessió econòmica.
Font: Andorradifusió